Ana içeriğe atla

Yerli korku film ''Kara Albıs'' için karakter tasarımları 2016




ECHER
21 yaşında. Adana doğumlu. Yaşlı bir anne ve babadan başka kimsesi olmayan esmer, güzel bir kızdır.  Düzce Üniversitesinde Akçakoca Meslek Yüksek okulunda II. Öğretim Dış Ticaret 1. Sınıf öğrencisidir. Ailesinin biriktirdiği paraların tümüyle okumaya gitmiş, orada kendine yepyeni bir hayat kuracağı hayaliyle okuluna başlamıştır. Aldığı cesaretle daha birinci sınıftayken iyi bir şirkette staja başlamış, gündüz işe, akşamları da okula gitmektedir. Edindiği tek arkadaşı ve sırdaşı,  sınıfından Ayşe’dir.   Çalıştığı işyeri İstanbul’daki bir holdingin yan kuruluşu olan bir şirkettir. Hayatında istediği her şeyi başardığını düşünürken iş yerinin patronu olan Erdem beye gönlünü kaptırır. Ondan yaşça hayli büyük ve mevki sahibi olan bu adamla yaşadığı aşkın, samimi, saf duygular içermesini istemekte, onunla evlenecek kadar bağlanmıştır. Echer geleneklerine göre yaşayan genç bir kız olduğu için bekaretini evleneceği adama vermek istemektedir. Erdem’le tüm bu sebeplerden dolayı cinsel ilişkiye girse de pişmanlık peşini bırakmaz. Yaşadığı çelişkiler ve geleceğini planlama yönünde böyle bir pişmanlık yaşadığı için sürekli kabuslar görür hale gelmiştir. Ailesi onu okumaya göndermesine rağmen kendisinin gönül işleriyle uğraşmasına duyduğu pişmanlık onu ikileme sokar.




VESİLE KADIN

40’lı yaşlarda. Medyum. Eski ve bakımsız bir konakta tek başına yaşamaktadır.. Kapkara, upuzun ve dağınık saçlara sahip bu kadın uzun boylu olmasına rağmen kambur gibidir. Üzerinde taşıdığı çok fazla takı yüzünden kambur olduğu söylenmektedir. Takıları ağır görünümlü ve çoğunlukla demir parçasından ibarettir. Koca memeleri, neredeyse sırtına atacağı büyüklüktedir. Görenlerin söylediğine göre yağlı bir vücudu vardır. Dişlektir ve tüylüdür. Neredeyse bir erkek kadar bıyıkları vardır. İri, tek bir gözü vardır. Diğer gözü oyuktur. Kusurlu gözünü ne bantla ne de başka bir şeyle örtme gereksinimi duymayan bu kadının geceleri evde ne yaptığını kimse bilmemektedir. Bir ahırı vardır. Ahırında atlarını beslediği söylenir. Ancak söz konusu atlar hiç kimse tarafından görülmemiştir Kadının gizemli görüntüsünün ardında yatan gerçekleri hiç kimse hiçbir zaman bilememiş, özel hayatını kimse görmediği için halk arasında birçok efsanesi türemiştir. Baktığı fallarla geçimini sağladığı söylenir ve namı şehirden dışarı çoktan çıkmıştır. Her zaman al bir gömlek giydiği görülür. Kırmızıdan başka bir elbise giymeyen bu kadından korkmamak ve etkisine girmemek neredeyse imkânsızdır. 

ABDULLAH

30’lu yaşların sonundadır. İnce uzun bir yapıya sahiptir. Yakışıklı ve Konuşkan biri değildir. Kocaman elleri ve eşeğiyle köyün odun ihtiyacını neredeyse tek başına karşılar. Karadere köyünde doğup büyüdüğü günden bu yana evlenmek şöyle dursun eline kız eli değmemiş, neredeyse hiç başka bir yere gitmemiştir. Ayşe’nin uzaktan akrabasıdır. Ayşe köyüne bağlı olduğu için çoğu zaman ona kız baksa da kimse onu istememiştir. Köyün yaşlı kadınları da ona aş pişirir. Müzmin bekarlığı onu sus pus, içe kapanık biri yapmıştır. Ancak şefkatlidir. Karıncayı incitmeyen bir şefkate sahiptir. Hayatta, komşusu Hacı Berre teyze ve Ayşe dışında kimsesi yoktur.

Yorumlar



İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Bu blogdaki popüler yayınlar

Serbest karakter tasarımı

Pixel art NFT kolleksiyonum (Tasarım ve illüstrasyon)

  https://opensea.io/collection/fightforsaybil

Serbest karakter tasarımı